tots sants
artistes
credits
newsletter
Tots Sants
Tots Sants - Facebook
Tots Sants - Twitter
castellano
|
catala
El Salao
Martinete
facebook1
twitter1
Martinete
facebook1
twitter1
El Salao
Les coses que sabem de la vida de José Antonio Martín Yáñez, el Salao, ens les han explicat altres persones. Que va néixer a Alemanya i que és fill d’andalusos d’Alosno, bressol del fandango. Que abans que li diguessin Salao, quan era adolescent li deien el Furia i cantava rumba, o que va fer el circuit dels tablaos i va veure món amb el cuadro flamenco de Joaquín Cortés. Que després d’això va estar molt de temps desaparegut d’escena. Ell és molt tímid i gairebé no en parla, d’aquestes coses. De fet, és home de molt poques paraules.

També sabem que ha patit molt. Però això no calia que ens ho expliquessin. Ens n’adonem quan el sentim cantar. El Salao canta les seves penes i les seves alegries. Ni més ni menys. Ho fa d’una manera que glaça la sang però que no agrada als tradicionalistes del flamenc. Canvia els pals sense avisar, se salta el compàs. No hi pot fer res, perquè és un esperit lliure.

Va a la seva però no està sol. A La Casa Murada va venir amb els seus companys al projecte Flamenco Eléctrico. Jaco Abel, un dels músics que millor ha sabut traduir el llenguatge del flamenc a la guitarra elèctrica, el tocaor Oliver Haldón i Luís “Pata Negra” Amador, fill de Rafael, nebot de Raimundo i revolucionari de la percussió flamenca. És un projecte inèdit que un dia veurà la llum en disc, però abans s’ha de publicar l’àlbum de guitarra i cante que José Antonio Martín ha gravat amb els tocaores Chicuelo i David Cerreduela. Temps al temps. El Salao ha estat tants anys en silenci que no vindrà d’aquí.
credits
José Antonio Martín Yáñez "El Salao": veu.
Luís Amador: bateria.
Jaco Abel: guitarra elèctrica
Oliver Haldón: guitarra española

Imatge:
Enregistrat per Macià Florit, Raimon Fransoy, Xavier Puig i Marc Ruiz
a La Casa Murada.
Editat per Raimon Fransoy i Xavier Puig a Elsabeth Produccions.
So:
Enregistrat per Jordi C. Corchs a La Casa Murada.
Mesclat per Jordi C. Corchs a Infusiones Musicales.
Text:
Roger Roca.
Cuina:
Olga Mias [www.lanoiadelpastis.com]

La Casa Murada, Novembre de 2012.