tots sants
artistes
credits
newsletter
Tots Sants
Tots Sants - Facebook
Tots Sants - Twitter
castellano
|
catala
Mi Capitán
Es Suave La Voz
Millones De Palabras
Mi Capitán
Si un dia muntes una banda per tocar les teves cançons, m'hi apunto. Això és el que li van dir fa anys els amics al Gonçal Planas. Els seus amics són bons músics: toquen a Standstill, Love of Lesbian, Egon Soda. Baixistes, bateries i guitarristes que a Mi Capitán juguen a canviar-se els papers per acompanyar un frontman total.

El Gonçal fa molts anys que és part de l'escena de la música de Barcelona. El coneix tothom, però no és de la ciutat. Ell és d'un poble del cinturó industrial d'on va sortir de molt jove a través del rock, primer girant com a tècnic de so amb Sidonie, després amb una llista interminable de grups. Ha crescut conduint furgonetes, portant la taula de so, fent-se càrrec de les coses de les que cal fer-se càrrec a la carretera. De gira perpètua amb els seus amics. Exactament la vida que volia viure i que ara és la matèria primera de les seves pròpies cançons.

A la seva música preferida, Gonçal Planas li demana diversió, plaer i una mica de perill. I per això Mi Capitán és una banda de rock de les de sota, cavall i rei. Però aconseguir això no és tan fàcil. No tothom és tan convincent fent anar el llenguatge dels riffs i de les tornades que s'enganxen. Per fer-ho bé t'ho has de creure. I Mi Capitán és un grup de creients i per a creients.

Els seus amics el van empènyer a posar-se sota el focus i ara el Gonçal els ha correspost donant vida a un personatge, Mi Capitán, que és la sublimació del rock que li agrada. Un cantant que parla de vici, de sexe i de passar-ho bé, un guitarrista que només toca la guitarra per a fer solos, quan tot el protagonisme és per a ell.

Dels dies confusos de gravació a La Casa Murada en guarda un record molt nítid. Veure tothom atrafegat carregant instruments, cables i focus, i adonar-se que per primera vegada ell era el que s'ho mirava des del sofà. "És això el que fan els cantants? M'agrada". Uns quants ja ho sabíem, però ara ja no és cap secret: ha nascut un estrella.
credits
Ricky Falkner: bateria.
Dani Ferrer: teclats.
Ricky Lavado: percusió.
Gonçal Planas: veu i solos de guitarra.
Ferran Pontón: baix.
Juli Saldarriaga: guitarra.
Victor Valiente: guitarra.
Pablo Garrido: coronel.

Imatge:
Enregistrat per Macià Florit, Raimon Fransoy, Xavier Puig i Marc Ruiz
a La Casa Murada.
Editat per Raimon Fransoy i Xavier Puig a Elsabeth Produccions.
Projeccions:
On Visuals [www.onvisuals.wordpress.com]
So:
Enregistrat per Jordi C. Corchs a La Casa Murada.
Mesclat per Jordi C. Corchs a Infusiones Musicales.
Text:
Roger Roca.
Foto:
John Coogan.
Cuina:
Olga Mias [www.lanoiadelpastis.com]

La Casa Murada, Març de 2013.